Energiterapi

Vårt energisystem är ett av många system i kroppen och precis som  blodomloppet, andningssystemet, hormonsystemet m. fl. behöver det vara i balans för att vi ska må bra. Energiterapi hjälper dig att få mer balans och flöde i systemet. Allt börjar i energisystemet och obalans där kan på sikt skapa obalans i den fysiska kroppen. När vi får fysiska och psykiska symptom, då kan det ha funnits obalanser energimässigt sedan länge.
Att hålla sitt energisystem i balans är en investering för framtiden. Med ett energisystem i balans mår du som bäst!
Hur går en behandling till?
Du ligger, fullt påklädd  på en bänk, jag läser av ditt energisystem och balanserar ditt energiflöde både genom att beröra dig med lätta mjuka händer och med hjälp ev en pendel. Du bara slappnar av och tar emot. Hittar jag obalanser kan jag gå in och rensa din energiblockering genom olika metoder. När behandlingen, som tar ca 40 minuter, är klar sitter vi ner en stund och pratar om upplevelsen av den.
Första besöket kan ta lite mer än en timme, vi samtalar först och du får svara på en del frågor där svaren  hjälper till att lägga ditt pussel.

Naturlig Facelift

är vad det heter - en naturlig ansiktslyftning utan kirurgiska ingrepp. Dessutom skänker den djup avslappning och inre frid samt skapar balans i energisystemet vilket bidrar till att förbättra den allmänna hälsan.

Metoden är en unik kombination av beprövade traditionella japanska och indiska tekniker samt akupressur och ansiktsreflexologi, som förfinats och anpassats till modernt västerländskt tänkande.

Naturlig facelift är en behaglig ansiktsmassage som löser upp spänningar och ger ansiktsmusklerna ett riktigt lyft. Ansiktsmassagen fördröjer åldrandeprocessen och är både avslappnande och avstressande.

Naturlig Facelift kan:

  • Lindra spänningshuvudvärk
  • Få dina käkmuskler att slappna av
  • Öka blodcirkulationen och syresättningen vilket ger huden en friskare lyster.
  • Stärka ansiktsmusklerna och bidra till att förebygga/förbättra slapp hud och fina linjer.
  • Reparera och balansera tillståndet i huden, vilket fördröjer ålderstecken.
  • Lösa upp muskelspänningar och skänka djup avslappning och inre frid.
  • Stimulera och skapa balans i energisystemet
  • Balansera Qi - livsenergi vilket förbättrar den allmänna hälsan och har en positiv inverkan på utseendet.
  • Förbättrar det lymfatiska flödet och transporterar bort gifter från huden.

Mikromassage

Mikromassage är en kombination av zonterapi och energibalansering.

I Zonterapi utgår man från olika reflexpunkter på fötterna, händerna och örat. Vissa punkter motsvarar ett organ eller en kroppsdel. I mikromassage kan man på så sätt stimulera ett organ genom att trycka på ett visst ställe på foten, där upplevs en intensiv smärta, punkten behandlas i 3-5 minuter. Efter mikromassagen ges energibalansering på punkten i 10-15 minuter. Energibalanseringen upplevs som avslappnande. Behandlingen ger kroppen signaler till självläkning.

Enligt Zonterapi är smärta en obalans i en zon. Om kroppen är i obalans kan den inte läka sig själv. Så för att bli av med smärta måste kroppen först hamna i balans.

Metoden är främst avsedd för akuta smärtor i muskler, leder, nacke och rygg men även för behandling av inre organ som t.ex. luftvägar, urinvägar eller mag-tarm.

 Effekten av behandlingen kan märkas omedelbart, ibland behövs flera behandlingar.

Mikromassagen kan också användas som lugnande behandling.


Resonansterapi - energibalansering - chakrabalansering på fötterna

Vi behöver energi för att fungera. När energiflödet är effektivt och i balans fungerar hela kroppen tillfredsställande. Disharmoni i energiflödet resulterar i en känsla av trötthet och om det pågår länge kan det ge besvär, smärta och i sämsta fall sjukdom i olika delar av kroppen. Energiflödet kan stagnera p.g.a. en skada, emotionell smärta, sorg och ilska som inte får komma fram. Matsmältningsproblem, depression och halsproblem kan vara tecken på stagnation i energiflödet. Energibalansering är en naturlig och mycket behaglig väg till återhämtning och hjälp till självläkning i djup avslappning.

Energibalsering sker genom resonansterapi.  Med hjälp av små milda vågrörelser med händerna och fingrarna syftar terapeuten till att hjälpa kunden att själv släppa in energi i kroppen.  Detta lossar blockeringar och spänningar och tillåter på så sätt kroppen att läka sig själv. Behandlingen avslutas med en chakrabalansering på fötterna. Chakran agerar som mottagare och distributör av energi. De är dina energicenter.


Ansiktszonterapi (Ansiktsreflexologi)

Ansiktszonterapi är en metod, som på många sätt påminner om den klassiska fotzonterapin, metoden används med samma mål och resultat.
Det är en mycket behaglig och välgörande behandlingsform som strävar efter att behandla besvär genom att stimulera kroppens egna läkningsprocesser. Genom att behandla ansiktet med reflexlogi förbättras dels cirkulationen i ansiktet, dels påverkas organ och andra funktioner i kroppen positivt. Målsättningen med behandlingen är att förebygga hälsoproblem, lindra de som redan existerar och förhindra att de blir kroniska.
Stimuleringen av zoner och punkter i ansiktet har en positiv inverkan på meridianer, centrala nervsystemet (CNS), blodet och lymfans kretslopp. Meridianerna och dess förgreningar har förbindelse med kroppens vitala organ och CNS. Detta är en grundläggande princip i refloxologin.Det är alltså möjligt att med hjälp av denna behandling stimulera specifika sinnesnerver och hjärncentras funktioner som påverkar bl.a. vitala organ, hormonsystemet samt flera andra funktioner i kroppen.                                                                                        

Daily Energy Routine

Lär dig en 7-minutersrutin som får dig att öka din energi, lösa upp energiblockeringar och kickstarta dig på morgonen. Jag går igenom alla rörelser, du får veta varför de är bra att göra och du får ett kompendium som förklarar det hela (skickas med e-post så vi sparar lite på skogen)
Din kropp och själ kommer att tacka dig för att du ger dem 7 minuter av din tid.


Ansiktsmassage - ingår i både Naturlig Facelift och ansiktszonterapi

I tusentals år har både män och kvinnor fått uppleva de avkopplande och terapeutiska fördelarna med ansiktsmassage. Gamla medicinska texter skrivna av asiater, greker, romare, perser, indier och européer beskriver de många fördelarna med ansiktsmassage. Historiskt sett har människor från olika kulturer använt ansiktsmassage som en naturlig skönhetsbehandling.

Ansiktsmassage kan:

  • Lugna nervsystemet.
  • Minska mental stress. Stress har visat sig vara en av de viktigaste orsakerna till tidigt åldrande av huden eftersom överskottet av kortisol hämmar produktionen av kollagen och elastin (som ger huden spänst).
  • Minska svullnader.
  • Förbättra muskeltonus.
  • Stimulera cirkulationen.
  • Minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.
  • Ha en renande inverkan.
  • Förbättra kapaciteten för tydligt, lugnt tänkande.
  • Låta sinnet varva ner.
  • Bidra till en känsla av djup avslappning.
  • Skapa en känsla av välbefinnande. 

Qigong - Zhineng Qigong

Kursstart:  Våren 2019, datum meddelas senare. 

Inga förkunskaper krävs.

Qigong är en meditation i rörelse skulle man enkelt kunna säga.

Har du aldrig prövat den här typen av träning förut kommer du att bli överraskad över hur enkla och sköna rörelserna är. De långsamma flytande rörelserna gör att du slappnar av mentalt, andningen blir lugnare, djupare och cirkulationen kommer igång i hela kroppen. Metoden lämpar sig utmärkt för dig som vill få mer energi, förbättra hälsan samt förebygga och lindra sjukdomar. Qigong utgör grunden för bland annat akupunktur och Traditionell Kinesisk Medicin.


Ett grundläggande syftet med Zhineng Qigong är att släppa stress och skapa fysisk vitalitet, känslomässig balans och mental klarhet.

Denna medicinska qigong utgör en god grund för de självläkande processerna i både kropp och själ.

De kinesiska myndigheterna utnämnde år 1997 Zhineng Qigong till den bästa och mest hälsobefrämjande qigongmetoden i hela Kina för att det är en säker, välbeprövad och mycket effektiv metod för att förbättra hälsan.

Har du problem med någon del av kroppen, t.ex. värk eller stelhet, då tränar du på en nivå som din kropp klarar av, kan du inte göra någon rörelse tänker du dig att du gör rörelsen istället.

ALLA kan alltså vara med och träna Qigong.